top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαAlexandros Kordakis

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου με πρόσθια προσπέλαση (D.A.A. με Bikini Incision) σε παραμελημένο συντριπτικό κάταγμα ΔΕ ισχίου.

Έγινε ενημέρωση: 7 Απρ

Ασθενής 85 ετών ο οποίος προσήλθε στο ιατρείο μου με αναπηρικό καροτσάκι μετά από πτώση επί του εδάφους προ 5μήνου (τον Οκτώβριο του 2023). Πλήρης αδυναμία βάδισης και στάσης χωρίς υποστήριξη. Στο διάστημα αυτό αναφέρει ότι εξετάστηκε δύο φορές σε δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής του όπου και ετέθη η διάγνωση της οστεοαρθρίτιδας του ΔΕ γόνατος. Ο ακτινολογικός έλεγχος στον οποίο είχε υποβληθεί μετά την πτώση του δεν περιελάμβανε ακτινογραφία λεκάνης-ισχίων.

Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε αμέσως το κάταγμα στο ΔΕ ισχίο του και ο ακτινολογικός έλεγχος απλά επιβεβαίωσε τα κλινικά ευρήματα (συντριπτικό βασεοαυχενικό κάταγμα ΔΕ ισχίου με συνοδό αποσπασθέν τμήμα του μείζονος τροχαντήρα).

Ακολούθησε αξονική τομογραφία με 3D ανασύσταση:


Στις 7 Μαρτίου υπεβλήθη σε Ολική Αρθροπλαστική ΔΕ Ισχίου (με Bikini D.A.A. και μήκος τομής 8-9cm) και μια μέρα αργότερα επέστρεψε στο σπίτι του. Ορθοστάτησε αμέσως και μέσα σε δύο εβδομάδες κινητοποιείται πλήρως με περιπατητήρα τύπου "Π".







12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page